Happy Friday the 13th!
Fredagen den 13:e februari 2009

En historisk fredagen den 13:e för Jason-fans till och med här i Sverige. Idag går den nya filmen upp på bio, världen över och till och med här hos oss! I sista stund, sent på torsdag kväll, såg vi till att lyssna med fyra-fem F13-alumni om vi kunde få en hälsning till de svenska fansen, och har (hittills) fått sådana hälsningar från tre av dem:


Ari Lehman (Jason i originalfilmen):

JAG JASON VOORHEES DEN FÖRSTE KALLAR HÄRMED MINA DARRANDE SKYDDSLINGAR I SVERIGE ATT GÅ SAMMAN OCH SE DEN NYA "FRIDAY THE 13TH"! SAMLAS SEDAN OCH ÄT GOTT OCH AVNJUT DE NYA FIRSTJASON-LÅTARNA: http://www.firstjason.com/music.html & http://MySpace.com/firstjason

KOM IHÅG ATT...
JASON ALDRIG DÖR!!!!!!!!!!!!! - Ari Lehman/Jason#1


V.C. Dupree (Julius i del 8):

Happy Friday the 13th, fans i Sverige!

Tråkigt att höra att ni aldrig kunde se min omgång med Jason på vita duken, men ni har något riktigt bra att se fram emot nu!

Den nya F13 gör ingen besviken.

Jag tyckte den var hur bra som helst.

Mycket glädje!


Mark Swift (manusförfattare nya filmen):

Happy Friday the 13th, Sverige!

Som ni kommer att se... så föredrar Jason blondiner!!!

Hoppas ni ska älska den nya filmen. Vi gjorde den för de verkliga fansen!!


Från premiären på Rigoletto

På Rigoletto på Kungsgatan i Stockholm hölls vad som väl räknades som den stora Sverigepremiären vid andra visningen där 21.15. En kille i personalen hälsade hjärtligt välkomna och framhöll hur oerhört glada och stolta man var på just denna biograf att få ha premiär för Fredagen den 13:e på fredagen den 13:e...

Hur stort som helst och tala om kontrast mot alla år då filmcensuren tvingade bort alla delar i serien, varefter varken SF eller dåvarande Sandrews sedan brydde sig det ringaste om att ta in någon av de tre New Line-delarna på bio i Sverige, sedan censuren lättat.Men nu var det Jasons tur att få komma till Sverige, och man hade också sett till att han verkligen gjorde det. När det släcktes ner och vi trodde filmen skulle börja, kom Jason fram i mörkret... Coolt, Rigoletto!! Tack för ett riktigt läckert minne!! Och tack till Brady Juvier för fotona!Mindre tack till så otroligt stora delar av publiken vid samtliga tre visningar jag såg på kvällen den 13:e februari. Så otroligt fullt av idioter som sitter och pratar med varandra, leker med mobiltelefoner eller annat filmen igenom... Hur är det möjligt? Är det delvis ett rent trotssyndrom också hos de flesta, just för att personalen sade till om att sitta TYST och SE PÅ FILMEN innan varje föreställning??!?

*Skakar på huvudet*


Fredagen den 13:e del 1-8 ägs av Paramount Pictures,
men Warner Brothers har distributionsrätten för del 1 utanför USA och Kanada.
"Friday the 13th", Jason Goes to Hell, Jason X och Freddy vs Jason ägs av New Line Cinema

www.fredagenden13e.se/happy.html
Senast uppdaterad 17 februari 2009.